Brexit: Την παραίτησή της προανήγγειλε η Τερέζα Μέι

Brexit: Την παραίτησή της προανήγγειλε η Τερέζα Μέι

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί αν η πρότασή της για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη από τους βουλευτές ανακοίνωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Η Μέι προέβη σε αυτή τη δήλωση σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στο βαθύ αδιέξοδο που έχει προκύψει στην υπόθεση του Brexit, επιδιώκοντας να συσπειρώσει βρετανούς βουλευτές γύρω από την πρότασή της υπό το δέλεαρ της αποχώρησής της από την πρωθυπουργία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος σήμερα ότι θα αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στριτ αν εγκριθεί το σχέδιό της για το Brexit, το οποίο έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Μέι "θα φύγει αν περάσει η συμφωνία", είπε ένας βουλευτής, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. "Αφήνει να εννοηθεί ότι θα φύγει μετά τη συμφωνία", πρόσθεσε.

Ένας άλλος βουλευτής του ίδιου κόμματος είπε ότι μολονότι η πρωθυπουργός δεν καθόρισε μια ημερομηνία, έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται να παραιτηθεί "σχετικά σύντομα".

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα