Ιστορική ανακάλυψη για τον πολιτισμό των Αζτέκων

Ιστορική ανακάλυψη για τον πολιτισμό των Αζτέκων

Κρυμμένος θησαυρός των Αζτέκων βρέθηκε από αρχαιολόγους στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια ερευνών.

Πρόκειται για αντικείμενα θυσιών, μεταξύ των κι ένα τζάγκουαρ με στολή πολεμιστή, τα οποία βρέθηκαν στο κέντρο του Μέξικο Σίτι και οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα: ότι πρόκειται για τον τύμβο αυτοκράτορα των Αζτέκων.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, η ανακάλυψη έγινε σε απόσταση «αναπνοής» από τον ιερό ναό τον Αζτέκων και μεταξύ των αντικειμένων που αφιερώθηκαν σε θυσίες ήταν ένα αγόρι, ντυμένο ως τον Αζτέκο θεό του πολέμου, αλλά και ένα σετ πέτρινων μαχαιριών διακοσμημένα με πέρλες και πολυτίμους λίθους.

Οι προσφορές εναποτίθενται από τους Αζτέκους ιερείς, σε περίοδο πριν από πέντε αιώνες, σε κυκλικό σημείο ειδικό για τελετές, το οποίο βρίσκεται μπροστά από το ναό, με περιγραφές να αναφέρουν ότι πρόκειται για το σημείο όπου γινόντουσαν οι ταφές των Αζτέκων βασιλέων.

Καμία από τις παραπάνω λεπτομέρειες δεν έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, αφού παρά τις αρχαιολογικές έρευνες δεκαετιών, δεν έχει βρεθεί ποτέ μέχρι τώρα τάφος Αζτέκου βασιλιά.

«Όσο πιο βαθιά πάμε, πιστεύουμε πως θα συνεχίζουμε να βρίσκουμε πλούσια αντικείμενα», δήλωσε ένας από τους αρχαιολόγους στο Reuters.

Κυρίως το τζάγκουαρ που βρέθηκε, μέσα σε ένα μεγάλο πέτρινο κουτί, θεωρείται ότι ήταν στο επίκεντρο της κυκλικής πλατφόρμας, κάτι που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό.

Έχουν βρεθεί πολλά κουτιά, όμως μόλις ένα στα δέκα έχουν ανοιχθεί και έχουν αποκαλύψει σπουδαία ευρήματα, μεταξύ των οποίων σημαντική ποσότητα κοχυλιών και κοραλιών, που αντιπροσώπευαν για τους Αζτέκους το ταξίδι του ήλιου, αφού θεωρούσαν ότι τη νύχτα ο ήλιος πάει στη θάλασσα, προτού ανατείλει πάλι κάθε καινούρια μέρα.

Ένα φλαμίγκο που βρέθηκε, επίσης, θεωρείται πως σχετίζεται με τους πολεμιστές, αφού αντιπροσώπευε το πνεύμα τους που πήγαινε στον «κάτω κόσμο».

Οι αρχαιολογικές έρευνες στο σημείο συνεχίζονται και έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους, λόγω του όγκου των ευρημάτων, όπως ωστόσο σημειώνουν οι αρχαιολόγοι, η νέα κυβέρνηση έκοψε τον προϋπολογισμό της ανασκαφής κατά 20% και οι ίδιοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα