Να πώς καταφέρνει αυτός ο γενικός διευθυντής να μη χάνει υπάλληλο

Να πώς καταφέρνει αυτός ο γενικός διευθυντής να μη χάνει υπάλληλο

Ο Kevin McMullin είναι διευθύνων σύμβουλος της CollegeWise και έχει ένα παράξενο κατόρθωμα στο ενεργητικό του, αυτό τον δείκτη διατήρησης των υπαλλήλων του που αγγίζει σχεδόν το 100%!

Μόνο που υπάρχει καλός λόγος για τον άθλο του. Η CollegeWise είναι ο παγκόσμιος ηγέτης πια στις εισαγωγές στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα νούμερά της εδώ είναι σχεδόν εξωπραγματικά.

Την ώρα που ο οργανισμός Society for Human Resource Management μας λέει πως οι καλύτερες εταιρίες χάνουν κάθε χρόνο το 10% των υπαλλήλων τους, η CollegeWise έχει τα τελευταία χρόνια ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο… 0%! Αντίστοιχη μελέτη της TinyPULSE για το 2019 μας λέει πως το 43% των υπαλλήλων είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται ακόμα και για μια αύξηση κατά 10% στις αποδοχές τους.

Αυτά δεν αφορούν όμως στην CollegeWise που διατηρεί το σύνολο σχεδόν του εργατικού της δυναμικού κάθε χρόνο και δεν έχει να κάνει με τους μισθούς τους. Αλλά με το στρατηγικό όραμα του γενικού Kevin McMullin, που ευαγγελίζεται ένα άλλο, επαναστατικό, μοντέλο διοίκησης επιχειρήσεων.

«Σε μας είναι μέρος των αρμοδιοτήτων κάθε διευθυντή να καθίσει κάτω και να συνομιλήσει ως ίσο προς ίσο με κάθε υπάλληλό του, όπου ο μάνατζερ έρχεται μόνο με ερωτήσεις και είναι δική του δουλειά να καταλάβει και να μάθει από τον υπάλληλο», περιγράφει το όραμά του για το πώς θέλει να διοικείται η εταιρία του.

Αν είσαι υπάλληλος και ξέρεις πως στη συνάντηση με τον διευθυντή σου το μόνο που θα γίνει είναι να σε ακούσει και να καταλάβει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σου, τότε είσαι και πιο ανοιχτός στο να μοιραστείς προβλήματα και αγωνίες, λέει ο McMullin. Ο ίδιος εκπαιδεύει τους διευθυντές του ώστε να γίνονται καλύτεροι στα ψυχολογικού τύπου καθήκοντά τους κάθε μήνα, προς όφελος πάντα των υπαλλήλων.

Ένας διευθυντής που ακούει και ακούει πραγματικά, μας λέει ο αντισυμβατικός γενικός, εγγυάται και πιο χαρούμενους υπαλλήλους. «Οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν δουλειές, εγκαταλείπουν διευθυντές», λέει χαρακτηριστικά.

Και χαρούμενοι υπάλληλοι σημαίνει περισσότερα χρήματα, καταλήγει, λιγότερες παραιτήσεις και ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για όλους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα