Ουτρέχτη: 37χρονος Τούρκος ο ύποπτος για την επίθεση. Τρεις νεκροί

Ουτρέχτη: 37χρονος Τούρκος ο ύποπτος για την επίθεση. Τρεις νεκροί

 Στους τρεις αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι τραυματίες ανέρχονται στους εννέα.

Η ολλανδική αστυνομία αναζητά έναν 37χρονο άνδρα τουρκική καταγωγής ως ύποπτο της επίθεσης στην Ουτρέχτη. "Η αστυνομία σας ζητά να προσέχετε για έναν 37χρονο άνδρα ονόματι Gokman Tanis (έχει γεννηθεί στην Τουρκία) σε σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η αστυνομία.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην τον πλησιάσουν, αν τον αναγνωρίσουν, αλλά να καλέσουν αμέσως την άμεση δράση.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία της Ουτρέχτης αυτή την ώρα «πολιορκεί» συγκεκριμένο κτίριο της πόλης, αν και δεν είναι γνωστό αν στο κτίριο βρίσκεται ο ύποπτος.

The police asks you to look out for the 37 year old Gökman Tanis (born in Turkey) associated with the incident this morning at the #24oktoberplein in #Utrecht. Do not approach him but call 0800-6070. pic.twitter.com/U1IWEDtUYu

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) 18 Μαρτίου 2019

Πυροβολισμοί σε σημεία της πόλης 

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης (κεντρική Ολλανδία) με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πιθανόν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακόινωσε η εθνική υπηρεσία ασφάλεια και αντιτρομοκρατίας (NCTV).

«Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε σημεία της Ουτρέχτης», δήλωσε ο διευθυντής της NCTV Πίτερ Γιάαπ Όλμπερσμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη διευκρινίζοντας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης».

 Η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο ύποπτος είναι ένας 37χρονος Τούρκος (την περιγραφή και τα στοιχεία του οποίου έχουν δώσει οι Ολλανδοί ήδη στους Γερμανούς) και ζητά από τους πολίτες να μην τον πλησιάζουν!

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Όλμπερσμπεργκ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

 Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της Ολλανδικής πόλης, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Η ολλανδική αστυνομία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα πως άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα σε τραμ σήμερα στην Ουτρέχτη και πως η επίθεση μπορεί να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος έχει διαφύγει. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας που δίνουν μέχρι αυτή τη στιγμή οι Αρχές.

Μάρτυρας του συμβάντος περιέγραψε τη στιγμή που άρχισαν οι σφαίρες να πέφτουν... βροχή: «Ένας άνδρας σηκώθηκε κι έβγαλε ένα μεγάλο όπλο. Γύρισε γύρω γύρω, αλλά φαινόταν να στοχεύει ανθρώπους που κάθονταν στα παγκάκια».

Και πρόσθεσε: «Ο οδηγός δεν άνοιξε αμέσως τις πόρτες. Δύο αγόρια δίπλα μου έσπασαν ένα παράθυρο, οπότε έφυγα έξω».

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές.

Επίσης αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

«Πυροβολισμοί ρίχθηκαν μέσα σ' ένα τραμ και άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ελικόπτερα βρίσκονται επιτόπου και δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούστ Λανσάγκε.

Αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της πόλης, όμως η κατάστασή τους παραμένει άγνωστη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα