Η Ουτρέχτη δέχεται επίθεση: Αναζητούν 37χρονο Τούρκο ως ύποπτος για την επίθεση στο τραμ

Η Ουτρέχτη δέχεται επίθεση: Αναζητούν 37χρονο Τούρκο ως ύποπτος για την επίθεση στο τραμ

Νέος συναγερμός στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας μετά την επίθεση ενόπλου σε τραμ με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κι άλλες αναφορές για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της Ολλανδικής πόλης, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο ύποπτος είναι ένας 37χρονος Τούρκος (την περιγραφή και τα στοιχεία του οποίου έχουν δώσει οι Ολλανδοί ήδη στους Γερμανούς) και ζητά από τους πολίτες να μην τον πλησιάζουν!

Λίγη ώρα αφού η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 37χρονου Τούρκου υπόπτου, η δημοτική αρχή της Ουτρέχτης ανακοίνωσε νέο απολογισμό από την επίθεση στο τραμ: τρεις νεκροί και τουλάχιστον εννέα τραυματίες.

Η Ουτρέχτη τελεί υπό πολιορκία από το πρωί, όταν άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ κατά επιβατών τραμ στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου! 

Ένας άνθρωπος άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα στο στήθος από τους πυροβολισμούς του δράστη.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε πολλά άτομα να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο μετά την επίθεση, γεγονός που επιβεβαιώνει τις υποψίες πως ο ένοπλος, που φέρεται να ήταν βαρύτατα οπλισμένος, είχε συνεργούς και δεν έδρασε μόνος.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από πυροβολισμούς μέσα σ' ένα τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP που μετέβη επιτόπου. 

Το περιστατικό στην Ουτρέχτη «φαίνεται ότι έχει τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ολλανδίας Πίτερ-Γιααπ Ααλμπερσμπεργκ, μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο NOS.

«Ο δράστης διαφεύγει ακόμη», αναφέρει στο Twitter καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες της αστυνομίας

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους. Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας .

Εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πιθανόν πως ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περισσότεροι τους ενός ένοπλοι να συμμετείχαν στην επίθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα