Κλείσε το μαγαζί, πήγαινε σπίτι. Τι λέει Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Κλείσε το μαγαζί, πήγαινε σπίτι. Τι λέει Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Κλείσε το μαγαζί, πήγαινε σπίτι» είπε η Αστυνομία στον Έλληνα αυτόπτη μάρτυρα Δημήτρη Μερεντίτη, ο οποίος περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της επίθεσης στα δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο κ. Μερεντίτης είπε ότι σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα εντοπίστηκε νεκρός και ένας 14χρονος μέσα σε σχολείο. Το κατάστημα του αυτόπτη μάρτυρα βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης και η Αστυνομία, όπως ανέφερε, κάλεσε τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. «Οι εντολές είναι όλοι στα σπίτια μας» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο επίτιμος Έλληνας πρόξενος στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδία Γ. Νεονάκης είπε ότι «δεν υπάρχει ελληνικό όνομα στη λίστα με τους τραυματίες» και χαρακτήρισε το περιστατικό «μαύρη μέρα» για τη Νέα Ζηλανδία.

Ο πρώτος επίσημος απολογισμός, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν, κάνει λόγο για 40 νεκρούς.

Νέα Ζηλανδία: Αυτός είναι ο μακελάρης που μετέδιδε live το χτύπημα. 40 οι νεκροί. Βίντεο

Ο 28χρονος ρατσιστής Μπρέντον Τάρραντ κατέγραψε τα πάντα σε 17λεπτο video. Πυροβολεί αδιακρίτως όσους βρίσκονταν στο τέμενος Αλ Νοορ στο Κράιστσερτς. Εκτελούσε τα θύματα με σφαίρες στο κεφάλι. Ανέβασε μανιφέστο και δήλωσε θαυμαστής του μακελάρη της ...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα