Ποιες αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν τα Boeing 737 MAX μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία

Ποιες αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν τα Boeing 737 MAX μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία

Σε επιφυλακή βρίσκονται αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αναστέλλοντας της πτήσεις των Boeing 737 MAX, που διαθέτουν, μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αιθιοπία που κόστισε 157 ανθρώπινες ζωές. Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει μέχρι νεοτέρας την είσοδο όλων των αεροσκαφών αυτού του τύπου στον εναέριο χώρο της.

Η αρχή ενημέρωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» τις πτήσεις «όλων των τύπων του μοντέλου Boeing 737 MAX προς και από τη Σιγκαπούρη», μετά «τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν 737 MAX μέσα σε λιγότερους από πέντε μήνες».

Η αναστολή αφορά την εταιρεία SilkAir (Σιγκαπούρη, θυγατρική της Singapore Airlines), καθώς και τις China Southern Airlines (Κίνα), Garuda (Ινδονησία), Shandong Airlines (Κίνα) και Lion Air (Ινδονησία, και τη θυγατρική της στην Ταϊλάνδη).

Την ίδια ώρα, ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του, ωσότου λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου στην Αιθιοπία. «Οι πτήσεις που εκτελούνται από αυτά τα αεροσκάφη θα καλυφθούν από τον υπόλοιπο στόλο» εξηγεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σε παρόμοια κίνηση προχώρησαν επίσης οι αρχές της Νότιας Κορέας και της Μογγολίας, όπως και οι εταιρείες Comair (Νότια Αφρική) και Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν).

Πάντως οι περισσότερες εταιρείες που έχουν εφοδιαστεί με αεροσκάφη του τύπου συνεχίζουν κανονικά τις πτήσεις τους, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Copa Airlines, του Παναμά, ανακοίνωσε πως θα αναμείνει τα αποτελέσματα της έρευνας για τη συντριβή του 737 MAX 8 και θα εφαρμόσει τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας και των αρμόδιων φορέων.

Η Boeing πάντως επιβεβαίωσε ότι θα εγκαταστήσει αναβάθμιση του λογισμικού σε όλα τα αεροσκάφη του τύπου 737 MAX 8.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα