Σκληραίνει την ταξιδιωτική οδηγία της για την Τουρκία η Γερμανία

Σκληραίνει την ταξιδιωτική οδηγία της για την Τουρκία η Γερμανία

Η Γερμανία αλλάζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία, προειδοποιώντας τους πολίτες για το ρίσκο σύλληψής τους, στην περίπτωση που εκφραστούν με τρόπο τέτοιο που «ίσως να μην είναι αποδεκτός» από τις τουρκικές αρχές.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η τουρκική κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά εκπροσώπων γερμανικών μέσων ενημέρωσης και κοινωνικών οργανώσεων», αναφέρεται στην επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

 «Δηλώσεις, οι οποίες νομικά ανήκουν στη σφαίρα της ελευθερίας της έκφρασης στη Γερμανία, μπορεί στην Τουρκία να οδηγήσουν σε επαγγελματικούς περιορισμούς και ποινικές διαδικασίες», γράφεται στη νέα οδηγία, σύμφωνα με το Reuters.

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε το Σάββατο, όπως επιβεβαίωσε στο Reuters εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η Τουρκία αρνήθηκε να δώσει δημοσιογραφική διαπιστεύση σε αρκετούς Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων και Γερμανών, χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα