Σε θερμό κλίμα η δεύτερη συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

Τη δεύτερη συνάντησή τους έχουν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ στο Ανόι του Βιετναμ, όπου έδωσαν τα χέρια μπροστά στις κάμερες. 

Θα έχουν μία 20λεπτή συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσει δείπνο με την παρουσία των απεσταλμένων τους.

Στην συνάντηση οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για μία κοινή ανακοίνωση της λήξης του πολέμου της Κορέας, την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας και την άρση των κυρώσεων προς την Βόρεια Κορέα.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ αν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, λίγες ώρες πριν δει τον «φίλο του», τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι, όπου πρόκειται να γίνει η δεύτερη συνάντηση κορυφής των δύο κρατών. 

«Το Βιετνάμ ακμάζει όπως ελάχιστες άλλες χώρες στη γη. Η Βόρεια Κορέα θα κάνει το ίδιο, και πολύ γρήγορα, αν αποπυρηνικοποιηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Οι δυνατότητες είναι τρομερές, μια μεγάλη ευκαιρία, όπως σχεδόν καμία άλλη στην ιστορία, για τον φίλο μου Κιμ Γιονγκ Ουν», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τη λέξη «τρομερές» με κεφαλαία, για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα