Βενεζουέλα: Άνοιξαν πυρ στα σύνορα με τη Βραζιλία

Βενεζουέλα: Άνοιξαν πυρ στα σύνορα με τη Βραζιλία

Χάος στα σύνορα ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία. Ιθαγενείς συγκρούστηκαν με στρατιώτες. Ο στρατός άνοιξε πυρ με πλαστικές σφαίρες και έκανε χρήση χημικών. Τουλάχιστον 13 οι τραυματίες. Εντολή Μαδούρο να κλείσουν τα σύνορα για να μην περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια που θέλει ο Γκουαϊδό.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βενεζουέλα, στα σύνορα της χώρας με τη Βραζιλία. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ιθαγενείς προσπάθησαν να εμποδίσουν στρατιώτες από το να κλείσουν τα σύνορα για να μην περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με την Washington Post, η γυναίκα που έπεσε νεκρή στα σύνορα ανάμεσα στη Βενεζουέλα και την Κολομβία ονομάζεται Zoraida Rodriguez, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Γκραν Σαμπάνα, Εμίλιο Γκονζάλες. Η γυναίκα που σκοτώθηκε είναι μέλος κοινότητας ιθαγενών.

Το Παρατηρητήριο Συγκρούσεων έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από τη στιγμή που τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές.

 #22Feb Represión letal del régimen de Maduro cobra otras víctimas. Lamentamos el asesinato de Zoraida Rodríguez, indígena de la comunidad Kumaracapay, por militares venezolanos. En municipio Gran Sabana. Más de 12 heridos por arma de fuego. #Venezuela #DDHH pic.twitter.com/nYUd5r1j6f

— Observatorio de Conflictos (@OVCSocial) 22 Φεβρουαρίου 2019

 At least one dead in #Venezuela's #Brazil border area after troops open fire in town: Indigenous community leaders

— Reuters Venezuela (@ReutersVzla) 22 Φεβρουαρίου 2019

Οι ιθαγενείς συγκρούστηκαν με άνδρες της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας και στρατιώτες, που εκείνη την ώρα μετακινούσαν τανκς στα σύνορα με τη Βραζιλία. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες και έριξαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.

Συγγενείς των τραυματιών και γιατροί δήλωσαν στο Reuters πως πολλά από τα θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε από χθες την εντολή να κλείσουν τα σύνορα της χώρας του με τη Βραζιλία, προκειμένου να μην περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει ζητήσει ο αντίπαλός του και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό. Η βοήθεια αναμένεται να φτάσει το Σάββατο, με τη Βραζιλία να έχει διαμηνύσει πως δεν θα κάνει πίσω.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα κλείνει τα σύνορά της με τη Βραζιλία μέχρι νεοτέρας. Και δεν σταμάτησε εκεί. Απείλησε να κλείσει και τα σύνορα με την Κολομβία.

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα