Ήταν έγκυος η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν πέθανε; Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής;

Ήταν έγκυος η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν πέθανε; Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής;

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα μετά το τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997 έβαλε τέλος στο σενάριο σύμφωνα με το οποίο δολοφονήθηκε επειδή κυοφορούσε το παιδί του Ντόντι αλ Φαγέτ.

Η Άντζελα Γκάλοπ στο νέο της βιβλίο παρουσιάζει όλη την ιατροδικαστική έρευνα που έγινε για την Νταϊάνα μετά τον θάνατό της, κυρίως όσον αφορά το εάν ήταν έγκυος ή όχι.

“Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να διαπιστωθεί αν τα δείγματα αίματος της Νταϊάνα περιείχαν την ορμόνη της εγκυμοσύνης, ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη”, δήλωσε η Άντζελα Γκάλοπ στους Sunday Times.

Ο ιατροδικαστής του King’s College του Λονδίνου Ντέιβιντ Κόουαν, που συντόνιζε την ομάδα ιατροδικαστών, επισήμανε ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αίμα από το σώμα της, καθώς οι μεταγγίσεις αίματος στις οποίες είχε υποβληθεί στο νοσοκομείο θα είχαν αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Το μόνο διαθέσιμο δείγμα από τη Νταϊάνα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ήταν αποξηραμένο αίμα το οποίο βρέθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε. Ωστόσο, δεν υπήρχε κατάλληλο τεστ.

Όσο ο Ντέιβιντ Κόουαν προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα νέο αποτελεσματικό τεστ εγκυμοσύνης για αποξηραμένο αίμα, η Άντζελα Γκάλοπ επικεντρώθηκε στο στομάχι της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Έλαβε δείγμα από το περιεχόμενο, το οποίο ανέλυσε για να εντοπίσει ίχνη ουσιών αντισυλληπτικών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Νταϊάνα λάμβανε αντισυλληπτικά χάπια τις ημέρες πριν από τον θάνατό της, γεγονός που σημαίνει ότι είναι απίθανο να ήταν έγκυος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα