Έτσι έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο που μετέφερε τον Σάλα

Έτσι έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο που μετέφερε τον Σάλα

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών δημιουργήθηκε video που δείχνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα.

Το Σάββατο (16/2) ολοκληρώθηκε το δράμα της οικογένειας του Εμιλιάνο Σάλα, ωστόσο ακόμα περιμένουμε την απάντηση στο τι οδήγησε στην πτώση του μοιραίου αεροσκάφους στις 21 Ιανουαρίου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει και το πρώτο πόρισμα, ωστόσο ήδη φαίνεται πως καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών λόγω της βροχής και των έντονων ανέμων που υπήρχαν στην περιοχή είναι εξαιρετικά πιθανό τα φτερά του αεροσκάφους να έπιασαν πάγο κάτι που διαταράσσει τη ροή του αέρα πάνω και γύρω από αυτά. Για αυτό το λόγο και ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου του οποίου η σορός αγνοείται ακόμα, Ντέιβιντ Ίμποτσον, πετούσε σε αρκετά πιο χαμηλό υψόμετρο όπου η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή.

Στην προσομοίωση της μοιραίας πτήσης που θα δείτε από κάτω υπολογίζεται ότι η πτώση του αεροσκάφους διήρκεσε περίπου 10 δευτερόλεπτα με τον πιλότο να μην μπορεί να κάνει και πολλά.

sport24.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα