Ο Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νότια σύνορα

Ο Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νότια σύνορα

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι θα ανακηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα της χώρας, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του 1/4 των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και να αποφευχθεί ένα δεύτερο shutdown από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο FOX NEWS ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: «Θα αντιμετωπίσουμε την κρίση της εθνικής ασφάλειας στα νότια σύνορά μας ... με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να το κάνουμε».

Η κίνηση αυτή του αμερικανού προέδρου αναμένεται να αντιμετωπίσει έντονες νομικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την προσπάθεια στα δικαστήρια.

Ο Τραμπ προέβλεψε ότι η αντιπαράθεση περί έκτακτης εθνικής ανάγκης θα κριθεί τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο και δήλωσε πεπεισμένος ότι "θα κερδίσει". Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον αυτού του μέτρου.

Η κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη και άλλα σχέδια για τη μεταφορά χρήματος επιτρέπουν στον Τραμπ να συνεχίσει να αγωνίζεται για την κατασκευή των «παραμεθόριων τειχών», αποφεύγοντας παράλληλα ένα ακόμη shutdown της κυβέρνησης, αναφέρει το FOX.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε στο Fox News ότι ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει ότι κινεί 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε επί του παρόντος αρμόζοντες ή διαθέσιμους πόρους για την κατασκευή του τείχους.

Από αυτό, 3 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να εκτραπούν με τη βοήθεια της ανακήρυξης σε έκτακτη ανάγκη.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα