Όχι Ζάεφ στην αντιπολίτευση για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Όχι Ζάεφ στην αντιπολίτευση για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, απέρριψε το αίτημα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου.

«Ένα κόμμα που θέτει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα των πολιτών και του κράτους δεν σκέφτεται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακόμα και όταν τα ποσοστά δημοτικότητάς του και η υποστήριξη που απολαμβάνει από τους πολίτες, είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα της αντιπολίτευσης.. Ήδη είμαστε μέρος του ΝΑΤΟ, αναμένουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Ένα υπεύθυνο κόμμα και μία υπεύθυνη κυβέρνηση, δεν θα έθεταν σε κίνδυνο αυτήν την δυνατότητα, δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα οδηγούσαν σε διακοπή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του SDSM, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κονσταντίν Κοσταντίνοφ, εξηγώντας την απόφαση του SDSM να απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και το κυβερνών SDSM ότι αποφεύγουν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την βούληση των πολιτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα