Τέλος το Μακεδονία σκέτο! Κατέβασαν τις επιγραφές από το κυβερνητικό κτίριο

Τέλος το Μακεδονία σκέτο! Κατέβασαν τις επιγραφές από το κυβερνητικό κτίριο

Και εγένετο Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Στην γειτονική χώρα προετοιμάζονται για την νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία με τις παλιές επιγραφές από το κτίριο της κυβέρνησης να έχουν πια αφαιρεθεί. Έγραφαν Δημοκρατία της Μακεδονίας και σε λίγες ώρες θα αναγράφεται το όνομα που προέκυψε από την Συμφωνία των Πρεσπών. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το πριν και το μετά.

Μετά και την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, από την ελληνική Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, στην γειτονική χώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα εποχή και «εξαφανίζουν» κάθε τι που έλεγε Μακεδονία σκέτο!

Οσονούπω… Βόρεια Μακεδονία

Η γειτονική χώρα ετοιμάζεται για την αλλαγή της ονομασίας της, σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι, η «Βόρεια Μακεδονία» ετοιμάζεται για την μεγάλη… πρεμιέρα.

Ήδη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Πλέον, ωστόσο, υπάρχουν και τα πρώτα… ντοκουμέντα από το κεντρικό κτίριο της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας. Ντοκουμέντα που δείχνουν την πρόσοψη του κτιρίου χωρίς τις αναφορές σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

 Skopje prepares government buildings for name change #Balkanshttps://t.co/h3eKSiKEcq pic.twitter.com/IdRBUHoEZ4

— AmnaNewsBalkans (@AmnaNewsBalkans) 11 Φεβρουαρίου 2019

Πότε θα γίνουν οι αλλαγές στην «Βόρεια Μακεδονία»

Η αντικατάσταση των γραμμάτων ίσως να συμβεί αύριο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνορικές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Δείτε τις νέες ταμπέλες για την Βόρεια Μακεδονία όπως έχουν ήδη «διαρρεύσει» στο TwitterThe new official signboards carrying the new Republic of North #Macedonia name are printed and ready be put in front of Govt institutions, border crossings, etc. The first one will be installed tomorrow at the border crossing with #Greece.. pic.twitter.com/rf5Vve7nFQ

— Vladimir Petreski (@VPetreski) 10 Φεβρουαρίου 2019

Πηγή: newsit

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Σχετικά TAGS:
Nikol Kap
Σχολιάστε το άρθρο: