Σαρδηνία: Στο πλευρό των αγροτών οι ποδοσφαιριστές της Κάλιαρι

Σαρδηνία: Στο πλευρό των αγροτών οι ποδοσφαιριστές της Κάλιαρι

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Σαρδηνία διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές στο γάλα.

Σε θεαματική διαμαρτυρία προχώρησαν οι παραγωγοί γάλακτος της Σαρδηνίας, λόγω των υπερβολικά χαμηλών τιμών πώλησης του συγκεκριμένου προϊόντος. Από χθες, χύνουν το γάλα στους δρόμους του νησιού, καταγγέλλοντας ότι «είναι εντελώς ασύμφορο να το πουλάς, όταν στο πληρώνουν μόλις πενήντα πέντε ως εξήντα λεπτά του ευρώ το λίτρο».

Οι διαμαρτυρίες συνεχίσθηκαν και σήμερα, ενώ αύριο οι παραγωγοί αναμένεται να συναντηθούν με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «πλέον, το γάλα, κοστίζει αξίζει λιγότερο από το εμφιαλωμένο νερό και αυτό είναι απαράδεκτο».

Η Σαρδηνία είναι μια από τις περιοχές της Ιταλίας η οποία μαστίζεται από χρόνια ανεργία, και με τα υψηλότερα ποσοστά μετανάστευσης των νέων. Οι κτηνοτρόφοι έκαναν γνωστό ότι αν δεν βρεθεί λύση τις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να μπλοκάρουν τους κύριους δρόμους του νησιού, κατά τις τοπικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου. Πάντως, πέντε κτηνοτρόφοι θα καταγγελθούν στην δικαστική αρχή για πρόκληση ζημιών (λόγω της καταστροφής μπουκαλιών γάλακτος).

Σημειώνεται ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Kάλιαρι (πρωτεύουσα της Σαρδηνίας) έκανε γνωστό ότι στηρίζει τον αγώνα των βοσκών και κτηνοτρόφων.

Πηγή: newsit
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα