Brexit: Καλύτερα συμφωνία για τα Ιρλανδικά σύνορα ψάχνει η Μέι

Brexit: Καλύτερα συμφωνία για τα Ιρλανδικά σύνορα ψάχνει η Μέι

Αλλαγή της συμφωνίας για τα Ιρλανδικά σύνορα θέλει η Τερέζα Μέι στη συμφωνία για το Brexit και υπάρχουν ελπίδες να την πετύχει.

Αυτό βέβαια δεν το λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν δέχεται άλλη συμφωνία για το Brexit αλλά η βρετανίδα υφυπουργός Οικονομικών, Λιζ Τρας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News.

«Πιστεύω ότι η Τερέζα Μέι μπορεί να επιτύχει αυτήν τη συμφωνία», σημείωσε η Τρας, αναφορικά με την προσπάθεια της πρωθυπουργού να αλλάξει τμήματα της συμφωνίας για το Brexit.

Την ίδια ώρα η υφυπουργός Οικονομικών απέρριψε την ίδια ώρα την ιδέα μιας τελωνειακής ένωσης Βρετανίας -ΕΕ, κάτι το οποίο υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα αλλά βρίσκει αντίθετη την Μέι.

Στο μεταξύ οι πιθανότητες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί ενώ η χώρα

έχει εισέλθει τώρα “στην ζώνη κινδύνου” σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της διευθύντριας του επιχειρηματικού λόμπι (Confederation of British Industry -CBI) στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky news.

“Διαφαίνεται ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία έχει μπλοκαριστεί, ενώ δεν μπορεί να εξευρεθεί κάποια διέξοδος. Έτσι, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες εξόδου χωρίς συμφωνία. Είμαστε πραγματικά στην ζώνη κινδύνου του Brexit, τώρα” δήλωσε η γενική διευθύντρια του CBI, Καρολίν Φέιρμπεϊρν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα