Επεισόδια στο Τορίνο μετά από εκκένωση κατάληψης

Επεισόδια στο Τορίνο μετά από εκκένωση κατάληψης

Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε αναρχικούς και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με αστυνομικές δυνάμεις στο Τορίνο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από τις διαμαρτυρίες για την εκκένωση μιας κατάληψης στο κέντρο του Τορίνο το Σάββατο το βράδυ, με με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και οι αρχές να ανακοινώσουν τουλάχιστον δώδεκα προσαγωγές.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα πίσω από ένα πανό που έγραφε: «Κάνουν πόλεμο στους φτωχούς και το αποκαλούν αυτό ανάπλαση. Αντιστεκόμαστε στα αφεντικά της πόλης».

Οι διαδηλωτές έκαναν σαφή την πρόθεσή τους να «ξαναπάρουν» κατειλημμένο κτίριο στο Τορίνο που εκκενώθηκε το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες. Στο κτίριο ζούσα οικογένειες προσφύγων και το είχαν καταλάβει μέλη του αναρχικού χώρου και αριστερά κινήματα.

Συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, απέκλεισαν οδικούς άξονες, προκάλεσαν υλικές φθορές σε οχήματα, επιτέθηκαν σε λεωφορείο αφού έτρεψαν σε φυγή τους λιγοστούς επιβάτες του και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που αντέδρασαν κάνοντας εκτενή χρήση δακρυγόνων. Πέρασαν δύο ώρες προτού η κατάσταση αποκλιμακωθεί.

«Αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να συγχέεται επ’ ουδενί με την άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων», δήλωσε η δήμαρχος του Τορίνο, Κιάρα Απεντίνο, στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων καταγγέλλοντας βίαια επεισόδια μιας «σοβαρότητας χωρίς προηγούμενο» στην πόλη.

Ο Ματέο Σαλβίνι πάντως δεν ήταν και τόσο ψύχραιμος όπως φαίνεται και στις δηλώσεις του καθώς απαίτησε να μπουν “στη φυλακή αυτοί οι αχρείοι”.

Πηγή: newsit

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Nikol Kap
Σχολιάστε το άρθρο: