Επιβίωσε από τον καρκίνο και ξεπλήρωσε τις 170.000 ευρώ της εγχείρησής του

Μια πραγματικά εκπληκτική ιστορία μάς έρχεται από την Αγγλία, εκεί που ένας 20χρονος με επιθετική μορφή λευχαιμίας έδωσε μια ιερή υπόσχεση και την τήρησε.

Ο Andrew Davies ήταν μόλις 13 ετών παιδί όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες.

Τον Ιανουάριο του 2013 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και άρχισε να πηγαίνει καλύτερα. Και τώρα είχε έναν νέο σκοπό στη ζωή του: να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας συγκεντρώνοντας το ποσό που είχε ξοδέψει το κράτος για τη θεραπεία του!

Όταν ρώτησαν τους γιατρούς στο Παιδικό Νοσοκομείο του Σέφιλντ πόσο κόστισε η επέμβαση, η μητέρα του, Alison, «σχεδόν πνίγηκε»: «Μας είπαν πως η εγχείρησή μου κόστισε στο ΕΣΥ 150.000 λίρες [171.000 ευρώ]. Και τότε ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Έπρεπε να τους ξεπληρώσω», λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός Andrew.

Έξι χρόνια αργότερα, έχοντας στήσει μια σελίδα σε πλατφόρμα χρηματοδότησης, ήταν πια έτοιμος να τηρήσει την υπόσχεσή του. Τα χρήματα θα πάνε στο Παιδικό Νοσοκομείο του Σέφιλντ και τη νέα πτέρυγά του για τον παιδικό καρκίνο.

«Είχα φανταστική υποστήριξη από τόσους πολλούς ανθρώπους. Φίλοι και οικογένεια έτρεξαν μαραθώνιους, διοργάνωσαν φιλανθρωπικά γκαλά και μάζεψαν λεφτά με κάθε τρόπο. Ήταν απίστευτο»…

 

Newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα