Φεύγει και η Ρωσία από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά

Μία σου και μία μου! Εκτός Συνθήκης για τα πυρηνικά και η Ρωσία, με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτι να το ανακοινώνει και μάλιστα με επικοινωνιακό σόου!

Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν «απάντησε» στην κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ και ανακοίνωσε, λίγες ώρες μετά τις ΗΠΑ, πως και η Ρωσία αποχωρεί από τη συνθήκη για τα πυρηνικά! Και το έκανε όχι… στέλνοντας κάποιον υπουργό του. Αλλά με τρόπο που στέλνει μηνύματα.

«ΘΑ δώσουμε μια συμμετρική απάντηση. Οι Αμερικανοί εταίροι δήλωσαν πως αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στη συμφωνία, την αναστέλλουμε κι εμείς», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Η οποία συνάντηση έτυχε να… μεταδίδεται από την τηλεόραση.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι σαφές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν άκουγε με προσοχή και κρατούσε σημειώσεις όσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ μιλούσε. Στο ίδιο τραπέζι και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, πως θα αποσυρθούν από τη συνθήκη INF με τη Ρωσία σε έξι μήνες, αν η Μόσχα δεν τερματίσει αυτό που χαρακτηρίζουν παραβιάσεις αυτής της συμφωνίας ορόσημο του 1987 για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα αρχίσει να εργάζεται για να κατασκευάσει νέους πυραύλους, ανάμεσα στους οποίους και υπερηχητικούς, και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για τον αφοπλισμό.

Η Συμφωνία για τα Πυρηνικά υπεγράφη το 1987 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν και τον τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Πηγή: newsit

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα