Το Βερολίνο ζητά προκήρυξη εκλογών στη Βενεζουέλα

Το Βερολίνο ζητά προκήρυξη εκλογών στη Βενεζουέλα

Μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, και η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, αν δεν προκηρυχθούν εκλογές στη χώρα μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες. Την ανακοίνωση αυτή έκανε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί ανάλογο μήνυμα, επίσης στο Twitter, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε ότι «αν δεν προκηρυχθούν δίκαιες, ελεύθερες και διαφανείς εκλογές στη Βενεζουέλα» η χώρα του θα αναγνωρίσει ως πρόεδρο τωον Γκουαϊδό ώστε ο τελευταίος να προκηρύξει αυτές τις εκλογές.

«Δεν επιδιώκουμε να εγκαταστήσουμε ή να ανατρέψουμε κυβερνήσεις στη Βενεζουέλα, θέλουμε δημοκρατία και ελεύθερες εκλογές» είπε ο Σάντσεθ σε αυτήν την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος και ορκίστηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον πλήθους διαδηλωτών.

Η Ρωσία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον Μαδούρο ενώ η Κίνα καταγγέλει τις «εξωτερικές παρεμβάσεις» στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Πηγή: newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα