Γιούνκερ και Τουσκ καλούν τη Βρετανία να διευκρινίσει τις προθέσεις της

Γιούνκερ και Τουσκ καλούν τη Βρετανία να διευκρινίσει τις προθέσεις της

Μετά τη γνωστοποίηση του μεγέθους της ήττας της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, οι Βρυξέλλες καλούν τη βρετανική κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της.

Έκκληση προς τη Βρετανία να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της μετά τη χθεσινή ήττα της Μέι στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία για το Brexit, απευθύνουν οι Βρυξέλλες.

«Σημειώνω με λύπη μου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων απόψε. Καλώ επειγόντως το Ηνωμένο Βασίλειο να διευκρινίσει τις προθέσεις του το συντομότερο δυνατόν. Ο χρόνος σχεδόν εξαντλήθηκε», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Αν μια συμφωνία είναι αδύνατη και κανείς δεν θέλει έξοδο χωρίς συμφωνία , τότε ποιος θα έχει τελικά το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση»; έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter.

If a deal is impossible, and no one wants no deal, then who will finally have the courage to say what the only positive solution is?

— Donald Tusk (@eucopresident) 15 Ιανουαρίου 2019

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα