Επίθεση σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι - Ένας νεκρός και τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε συγκρότημα ξενοδοχείου κα γραφείων στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος στο Reuters.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο M. P. Shah και ένας από αυτούς υπέκυψε, δήλωσε ο Τόσιφ Ντιν, γενικός διευθυντής του συγκροτήματος. Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως τέσσερα νοσοκομεία δέχθηκαν τραυματίες, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας, Ζοζέφ Μπουανέ, δήλωσε πως η επίθεση στο Ναϊρόμπι μπορεί να είναι τρομοκρατική ενέργεια.

«Μια ομάδα άγνωστων ενόπλων επιτέθηκε στο Dusit Complex μια ενέργεια που υποψιαζόμαστε πως είναι τρομοκρατική επίθεση», είπε.

Σε σύντομη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως ένοπλοι δράστες μπορεί να βρίσκονται ακόμη στο κτίριο και πως η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site, που επικαλείται ανάρτησή της στο πρακτορείο προπαγάνδας της, και εκπρόσωπο της οργάνωσης στο Reuters.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα