Τουρκία – ΗΠΑ αποφασίζουν για τους Κούρδους της Συρίας

Τουρκία – ΗΠΑ αποφασίζουν για τους Κούρδους της Συρίας

Για τους Κούρδους της Συρίας αποφασίζουν Τουρκία - ΗΠΑ σε τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Τουρκία και ΗΠΑ έχουν διαφορετικές απόψεις για τους Κούρδους της Συρίας, αφού η μεν Ουάσιγκτον τους θεωρεί συμμάχους στον αγώνα κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, η δε Άγκυρα τρομοκράτες…

Για να βρεθεί κοινός τόπος στο τι μέλλει γενέσθαι και με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί αποσύρονται από τα μέτωπα της Συρίας, οι δύο πλευρές έχουν πυκνώσει τις απευθείας συνομιλίες.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι “αρκετές λεπτομέρειες θα συζητηθούν” με την Τουρκία για τους Κούρδους της Συρίας, ενώ ο ίδιος είναι “αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Ήδη, ο Πομπέο μίλησε το Σάββατο (12.1.2019) με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία ως μία “αλλαγή τακτικής,” η οποία δεν μεταβάλλει την στρατιωτική ικανότητα των ΗΠΑ να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος και να αντιδράσουν απέναντι στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, οι ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα που να προστατεύει την Τουρκία από τις υπάρχουσες τρομοκρατικές απειλές, ενώ θα προστατεύονται και οι Κούρδοι της Συρίας.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα