ΠΓΔΜ: Το μεσημέρι η κρίσιμη ψηφοφορία για την Συμφωνία Πρεσπών

ΠΓΔΜ: Το μεσημέρι η κρίσιμη ψηφοφορία για την Συμφωνία Πρεσπών

Συνεχίζεται σήμερα (στις 12:00 τοπική ώρα) η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της ΠΓΔΜ σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ συνομιλεί με το αλβανικό κόμμα BESA, που διαθέτει δύο βουλευτές, για να βρεθεί τεχνική διατύπωση για την υπηκοότητα, που θα επιτρέψει τη στήριξη των συνταγματικών τροπολογιών. 

«Αυτό που ζητά το "BESA" είναι μέσα από τη διατύπωση για την υπηκοότητα, "μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» είπε σε δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ. Στόχος είναι να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι οι οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Βλάχοι, οι Ρομά και οι άλλοι στη χώρα θα γίνουν Μακεδόνες. Αυτή είναι η ουσία. Εξετάζονται οι τεχνικές πτυχές για την εξεύρεση λύσης… 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα