Γερμανία: Επίθεση εναντίον βουλευτή της ακροδεξιάς. Τραυματίστηκε σοβαρά

Γερμανία: Επίθεση εναντίον βουλευτή της ακροδεξιάς. Τραυματίστηκε σοβαρά

Σοβαρά τραυματίστηκε ο Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, όταν δέχθηκε επίθεση από τρεις μασκοφόρους στη Βρέμη. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση είχε «πολιτικά κίνητρα».

Η αστυνομία της Βρέμης ανακοίνωσε ότι η επίθεση κατά του Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτή του AfD και επικεφαλής της οργάνωσης του ακροδεξιού κόμματος για την πόλη-κρατίδιο της Βρέμης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Το ακροδεξιό κόμμα δημοσίευσε φωτογραφία του βουλευτή αναίσθητου σε κρεβάτι νοσοκομείου. Σύμφωνα με το AfD, ο Μάγκνιτς δέχθηκε επίθεση τριών ατόμων που είχαν καλυμένα πρόσωπα. «Τον χτύπησαν με ξύλινα ρόπαλα μέχρι που έμεινε αναίσθητος και στην συνέχεια τον κλώτσησαν καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος», ανακοίνωσε η Εναλλακτική για την Γερμανία προσθέτοντας ότι ένας οικοδόμος που ήταν παρών έβαλε τέλος στην επίθεση.

«Δεδομένων των δραστηριοτήτων του θύματος, θεωρούμε ότι πρόκειται για πολιτικών κινήτρων ενέργεια», ανακοίνωσε η αστυνομία αναφέροντας ότι οι αρμόδιες για τέτοιου είδους υπηρεσίες ασφαλείας του κρατιδίου έχουν αναλάβει την έρευνα.

Ο Γεργκ Μόιτεν, στέλεχος του AfD, κατήγγειλε ότι οι δράστες «χτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου» τον βουλευτή και δήλωσε σοκαρισμένος.

Ο Γιοχάνες Καρς, βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι «η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή» και ευχήθηκε στην Μάγκνιτς ταχεία ανάρρωση, ενώ ο Τζεμ Οζντεμίρ, των Πρασίνων, τόνισε ότι «τίποτα δεν δικαιολογεί τη βία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και θα καταδικαστούν σύντομα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα