Πυρά κατά της Ελλάδας από Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα

Πυρά κατά της Ελλάδας από Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα

Μέσω ποιήματος εκτοξεύει πυρά κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Σμύρνη, όπου βρίσκεται για την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 31 Μαρτίου, διάβασε ένα ποίημα του λαϊκού τραγουδιστή και στιχουργού Μουαρέ Μερτάς. Το ποίημα αναφέρεται στην «απελευθέρωση της Σμύρνης το 1922», όπως αποκαλεί ο τραγουδιστής την καταστροφή της Σμύρνης.

«Ο άθλιος Έλληνας δεν μπορεί να πετύχει τον σκοπό του. Μην περάσεις, θα πουν, θα μπω όμως στη Σμύρνη. Θα ρίξω τους Έλληνες στην θάλασσα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν εν μέσω χειροκροτημάτων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Ναι, αυτή η πόλη, την ημέρα ήταν πάντα στη φαντασία μας, τη νύχτα στα όνειρα μας. Για μας τα σύνορα της Σμύρνης ξεκινούν από τη Βιέννη, την Αδριατική, το ανατολικό Τουρκεστάν, από τη βόρεια Μαύρη Θάλασσα. Η πόλη αυτή, επί 9 αιώνες είναι τουρκική, από την εποχή του Τσακά Μπέι. Στην πόλη αυτή ζουν άνθρωποι που οι ρίζες τους φτάνουν στο ανατολικό Τουρκεστάν μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Από την Κριμαία, μέχρι και την Κρήτη, κι όλοι ζουν ήρεμα, ειρηνικά», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα