Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη δυνατή λύση για "Μακεδονία" και Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη δυνατή λύση για "Μακεδονία" και Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών

Συνέντευξη στην οποία μίλησε εκτενώς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το τι θα την ακολουθήσει, παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΠΓΔΜ μίλησε για τους όρους της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι αμφότερες οι πλευρές πήραν από τις διαπραγματεύσεις το καλύτερο δυνατό, τονίζοντας ότι η συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα του και τη συνεργασία της με τα γειτονικά κράτη.

Αναφερόμενος στην επαφή του με τον τέως υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ο Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η φιλία του μαζί του "ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια των συχνών επαφών που είχαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων".

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ, βάσει των δεδομένων συνθηκών, η συμφωνία αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση και για τις δύο χώρες, χαρακτηρίζοντας την "ισορροπημένη λύση". Επιπλέον, προσέθεσε ότι η ισορροπία που την χαρακτηρίζει είναι εμφανής από το γεγονός ότι αμφότερες οι αντιπολιτεύσεις των δύο χωρών τής επιτίθενται.

Ο υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εκτιμά ακόμη ότι σε μερικά χρόνια, τα οφέλη που θα φέρει η συμφωνία θα κάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών να διερωτάται γιατί αυτή άργησε τόσο πολύ. "Με τη Συμφωνία των Πρεσπών", υπογραμμίζει ο Ντιμιτρόφ, "δημιουργούνται δυνατότητες, μετά από πολλά χρόνια, να αρχίσει διάλογος πάνω σε πραγματικά ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τους πολίτες και των δύο χωρών".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα