Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο με 3 νεκρούς και 11 τραυματίες

 Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τη στιγμή που από το σημείο περνούσε ένα τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε συνολικά 14 Βιετναμέζους τουρίστες. Οι τραυματίες ήταν αρχικά δέκα ωστόσο στη συνέχεια ένας από αυτούς υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη ενώ περνούσε το λεωφορείο που μετέφερε 14 Βιετναμέζους τουρίστες», στην οδό Μαριουτίγια, περίπου στις 18.15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε χαρακτηριστικά  η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου.
 
Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που προσέγγισε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση ανέφερε ότι είδε κατεστραμμένη τη μία πλευρά του λεωφορείου, ενώ τα τζάμια του είχαν σπάσει.

Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέμεναν στο σημείο, σε ένα στενό σοκάκι κοντά στον περιφερειακό δρόμο, σε μικρή απόσταση από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Από το 2013, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στην Αίγυπτο έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κυρίως εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και εκκλησιών της χριστιανικής, κοπτικής μειονότητας. Ο τουρισμός, βασική πηγή εισοδήματος για τη χώρα, παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα σημάδια ανάκαμψης, αφού είχε πληγεί σοβαρά από την κρίση, μετά την Αραβική Άνοιξη του 2011 και την αστάθεια που ακολούθησε την ανατροπή του Μόρσι.

 

kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα