Φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Γαλλία. Τρεις νεκροί, μεταξύ αυτών δύο παιδιά

Φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Γαλλία. Τρεις νεκροί, μεταξύ αυτών δύο παιδιά

Τραγικό τέλος βρήκαν μία 20χρονη γυναίκα και δύο κοριτσάκια, το ένα 3 και το άλλο μεταξύ 5 και 7, σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε πολυκατοικία στη συνοικία Πολ Ελυάρ του Μπομπινί (περιοχή Σεν-Σεν-Ντενί), προαστίου της γαλλικής πρωτεύουσας. Από τη φωτιά τραυματίστηκαν ακόμη έξι άνθρωποι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21:20 σε διαμέρισμα 100 τ.μ. του πρώτου ορόφου της 18ώροφης πολυκατοικίας του Μπομπινί, μιας λαϊκής συνοικίας σε αυτό το προάστιο του Παρισιού, ανακοίνωσε ο διοικητής Μουλέν, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού.

Τα άψυχα σώματα των τριών θυμάτων βρέθηκαν «κοντά ή μέσα στον ανελκυστήρα». Πέθαναν «δηλητηριασμένες από τους καπνούς» της φωτιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 23:00 τοπική ώρα.

«Τρεις άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η ζωή τους κινδυνεύει», ανακοίνωσε η ίδια πηγή. Τρεις άλλοι νοσηλεύονται «σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση».

Μόλις έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες ζήτησαν από τους ενοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, όπως η 20χρονη Σόνια που μένει στον 4ο όροφο.

Ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Ζουλιέν Ντενορμαντί δήλωσε μέσω Twitter ότι «πρέπει να ριχτεί άπλετο φως για τα αίτια τους δράματος αυτού» αναφέροντας ότι «οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εξαίροντας το έργο των ομάδων διάσωσης».

«Πανικοβλήθηκα. Άκουσα τους πυροσβέστες να χτυπούν την πόρτα. Μας είπαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Μείναμε περισσότερες από δύο ώρες μέσα», δήλωσε η Σόνια. «Έχω δει πυρκαγιές από τότε που κατοικώ εδώ αλλά είναι πρώτη φορά που υπάρχουν νεκροί».

Χρειάστηκε η επέμβαση εκατό πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί. Στη συνοικία Πολ Ελυάρ υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες 20 ορόφων η καθεμιά, που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια κεντρική πλάκα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα