Ιταλία: Τρόμος από σεισμό στη Σικελία. Κατέρρευσαν κτίρια. Δέκα τραυματίες

Ιταλία: Τρόμος από σεισμό στη Σικελία. Κατέρρευσαν κτίρια. Δέκα τραυματίες

Τρόμο προκάλεσε τις πρώτες πρωινές ώρες ένας σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Σικελία κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, με αποτέλεσμα να πεταχτούν πανικόβλητοι στους δρόμους κάτοικοι,.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/12) στις 03:19 τοπική ώρα (04:19 ώρα Ελλάδος), στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, στην Ιταλία,

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 14χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Κατάνι, σύμφωνα με το EMSC.

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Σεισμολογικής Επισκόπησης (USGS) κατέγραψε το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν πολύ κοντά στην πόλη της Κατάνια με αποτέλεσμα πολλά κτήρια να καταρρεύσουν.   

Σπίτια, εκκλησίες και πολλά κτήρια υπέστησαν ζημιές. Σε πολλές περιπτώσεις άτομα εγκλωβίστηκαν στα χαλάσματα, ωστόσο ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 10 ελαφρά τραυματίες.

Πολλοί κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους από το χτύπημα του Εγκέλαδου, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν τέσσερις τραυματίες. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας 80χρονος του οποίου το σπίτι στο χωριό Φλέρυ κατέρρευσε, ενώ κάποια ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για εγκλωβισμένους.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κτίρια, καθώς και σε μια εκκλησία στο Φλέρυ, όπου ακόμη δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τα συντρίμμια. 

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ταορμίνα, τη Ραγκούσα και τις Συρακούσες, ενώ τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Κατάνια με τη Μεσσίνα έχει κλείσει.

Οι υπηρεσίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Συνεργεία σπεύδουν από ολόκληρη την Ιταλία, καθώς υπάρχει φόβος και νέας δόνησης, λόγω του ηφαιστείου.

Προς το παρόν πάντως οι επιστήμονες δεν καταγράφουν κάποια ανησυχητική ένδειξη ως προς τη δραστηριότητα της Αίτνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα