Φονική έκρηξη σε αγορά της Αφρίν

Φονική έκρηξη σε αγορά της Αφρίν

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε αγορά της πόλης Αφρίν της Συρίας, κοντά στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν πολίτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν είναι σαφές το ποιος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στην πόλη η οποία μέσα στον περασμένο χρόνο ήρθε στον έλεγχο των Κούρδων.

Η έκρηξη σημειώνεται μόλις λίγες μέρες αφού ο Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά των Κούρδων ανταρτών της Συρίας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τραυματίες είναι πολλοί, όμως ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο.

«Το αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε περιοχή Τούρκων μαχητών», σε μια αγορά όπου σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και τέσσερις μαχητές, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Το σημείο της ισχυρής έκρηξης έχει γεμίσει με λαχανικά και φρούτα, από την αγορά, ενώ ένας εκ των πωλητών είπε πως είδε το βαν να έρχεται.

Όταν πλησίασε στο σημείο της έκρηξης είδε τους τραυματίες και ανθρώπινα μέλη των νεκρών.

«Έβαλα τσάντες πάνω τους για να τους καλύψω», δήλωσε στη συνέχεια και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχουν ούτε ένοπλες συμμορίες ούτε τρομοκράτες εδώ».

«Είμαστε αγορά λαχανικών», τόνισε ο ίδιος.

Η Αφρίν ανακαταλήφθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και Σύρους αντάρτες, από τους Κούρδους που είχαν τον έλεγχό της.

Την περασμένη Τετάρτη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σχεδιάζει νέα επίθεση κατά των Κούρδων της Αφρίν, μέσα στις επόμενες μέρες και μία μέρα αργότερα ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στην περιοχή, από τα πυρά των Κούρδων, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Την Παρασκευή Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν σε μια «πιο αποτελεσματική συνεργασία» για τη χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, τη Συρία.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει συχνά επικρίνει τις ΗΠΑ για τη στήριξή τους προς τους Κούρδους.

Πηγή: ant1news.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα