Ο καβγάς Γιούνκερ - Μέι στη Σύνοδο Κορυφής - Με είπες διαταραγμένη;

Ο καβγάς Γιούνκερ - Μέι στη Σύνοδο Κορυφής -  Με είπες διαταραγμένη;

Αν και ο ήχος ήταν κλειστός, οι κάμερες κατέγραψαν καρέ καρέ την έντονη αντιπαράθεση που είχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε επιτεθεί κατά της πρωθυπουργού της Βρετανίας, το βράδυ της Πέμπτης, αποκαλώντας "νεφελώδεις ασαφείς" τις απαιτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάζοντας τα χείλη και τη γλώσσα του σώματος οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς. Η Τερέζα Μέι κρατά την τσάντα της ενώ το πρόσωπό της δείχνει τη δυσαρέσκειά της. "Με είπες διαταραγμένη; Ναι με είπες!" επέμενε ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν της κρατά τον ώμο προσπαθώντας να καταπραΰνει την οργή της με το μειλίχιο ύφος του.

Ωστόσο, δεν έδειξε να τα καταφέρνει καλά καθώς η Μέι αποχωρεί λίγο αργότερα εκνευρισμένη. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήλπιζε να λάβει περισσότερες «νομικά δεσμευτικές» παραχωρήσεις από τους ηγέτες της ΕΕ σε σχέση με το ιρλανδικό σύστημα ασφάλειας των συνόρων.

 

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα