Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο Στρασβούργο

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο Στρασβούργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου.

Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη σε περιοχή γύρω από τον καθεδρικό του Στρασβούργου μετά την τρομοκρατική επίθεση ενόπλου, που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα 13 στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, μεταδίδει το Reuters.

Ο δράστης διαφεύγει και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

 Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο 29χρονος έχει τραυματιστεί από την ανταλλαγή πυρών με τις αρχές, λίγο μετά την επίθεση στο Στρασβούργο. Φέρεται να έκλεψε ταξί και με αυτό να έχει διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεν αποκλείεται ακόμη και να έχει περάσει τα σύνορα με τη Γερμανία!

Ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ ήταν γνωστός (και αυτή τη φορά) στις αστυνομικές αρχές. Είχαν ανοίγει γι’ αυτόν «Φάκελο S» από το 2016 καθώς φέρεται να είχε σχέσεις με ισλαμιστικούς κύκλους στο Στρασβούργο.

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1989 στο Στρασβούργο και από πολύ μικρή ηλικία έμπλεξε. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Είχε εκτίσει την ποινή του.

Λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο Στρασβούργο, η αστυνομία είχε πάει στο σπίτι του Σεκάτ για να τον συλλάβει στο πλαίσιο ερευνών για ένοπλη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δεν τον βρήκαν. Βρήκαν όμως χειροβομβίδες στο διαμέρισμά του. Οι συνεργοί του στην υπόθεση της ληστείας συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα