Στην Αίγυπτο απαγορεύουν την πώληση κίτρινων γιλέκων!

Στον αυστηρό περιορισμό της πώληση κίτρινων γιλέκων προχώρησαν οι αρχές στην Αίγυπτο, καθώς πλησιάζει η επέτειος της εξέγερσης που οδήγησε στην αποπομπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως όλα δείχνουν ο κατ’ ευφημισμόν πρόεδρος, κατ’ ουσίαν δικτάτορας της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, φοβάται ότι το κίνημα των κίτρινων γιλέκων που συντάραξε την Γαλλία και, σε μικρότερο βαθμό, το Βέλγιο, ενδέχεται να επεκταθεί και στη χώρα του, με αποτέλεσμα οι αρχές της χώρας να εισαγάγουν αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για την πώληση φωσφορίζοντων γιλέκων. Για την πώληση του εν λόγο προϊόντος πλέον απαιτείται άδεια από την αστυνομία!

Ήδη στο κέντρο του Καΐρου μεγάλα εμπορικά καταστήματα έχουν σταματήσει την πώληση κίτρινων γιλέκων, επικαλούμενα αστυνομική απαγόρευση.

«Πριν μερικές ημέρες η αστυνομία ήρθε και μας είπε να μη τα πουλάμε (τα κίτρινα γιλέκα)», ανέφερε ένας πωλητής που μίλησε στον Guardian υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Όταν ρωτήσαμε γιατί, απάντησαν ότι ενεργούν βάσει εντολών».

Οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και συμπληρώνονται 8 χρόνια από την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του Μουμπάρακ. Σε προηγούμενες επετείους οι αρχές είχαν κινητοποιήσεις χιλιάδες αστυνομικούς καθώς και δυνάμεις του στρατού, ενώ πολλοί διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχων διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα