Βόμβα Πούτιν: Ο πόλεμος με την Ουκρανία θα συνεχιστεί

Καμία διάθεση για… οπισθοχώρηση απέναντι στην Ουκρανία, έδειξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως «ο πόλεμος θα συνεχιστεί» για όσο διάστημα είναι στην εξουσία η ίδια κυβέρνηση.

Μιλώντας, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ομάδας G20, σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη ένταση που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χωρές, ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεών του, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τον Ποροσένκο, ενώ όσο παραμένει η ίδια κυβέρνηση στην Ουκρανία δεν πρόκειται να ρίξει νερό στο... κρασί του.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή, όπως κατήγγειλε  το Κιέβο, η Μόσχα κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία στο στενό του Κερτς στη Μαύρη Θάλασσα και συνέλαβε το πλήρωμα τους. Ο Ουκρανός πρόεδρος αντέδρασε κηρύσσοντας στρατιωτικό νόμο και επιβάλλοντας απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε Ρώσους στρατεύσιμης ηλικίας.

Όπως γνωστοποίησε πάντως ο Πούτιν, δεν διεξάγονται συνομιλίες με την Ουκρανία για την απελευθέρωση των ναυτικών που συνελήφθησαν. 

Συνομιλίες για το Κερτς με τη συμμετοχή Ουκρανίας και Γαλλίας συμφώνησαν Μέρκελ - Πούτιν

Τις ανησυχίες της για τα γεγονότα στο Στενό του Κερτς εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ στον Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των ηγετών της Συνόδου Κορυφής της G20.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησε με το Ρώσο πρόεδρο να συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει σε χαμηλό επίπεδο, με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μπουένος Άιρες, μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και των πληρωμάτων τους ανοικτά της Κριμαίας. Οι δύο ηγέτες είχαν τελικά μία σύντομη συνάντηση χθες Παρασκευή, σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο Ουσάκοφ δήλωσε επίσης ότι συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για να συνεχίσουν τις επαφές τους. Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα ξανασυναντηθούν οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ.

Οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη βρίσκονται από χθες Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, αναζητώντας μία κοινή γραμμή για τη διεθνή οικονομία και πολιτική. Η σύνοδος της G20 συνοδεύεται από μεγάλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν τη σύσταση του προέδρου της Αργεντινής «να επωφεληθούν από την υποχρεωτική αργία και να κατευθυνθούν στην ύπαιθρο».
Η... ζωγραφιά του Πούτιν στον Μακρόν για την κρίση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος έβγαλε ένα λευκό φύλλο χαρτιού και άρχισε να σχεδιάζει το χάρτη της Αζοφικης θάλασσας και το στενό του Κερτς...

Σχεδιαζοντας σε μια λευκή κόλλα ένα χάρτη της Αζοφικής θάλασσας και των στενών του Κερτς,ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν προσπάθησε να περιγράψει στον Γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν τη συμπεριφορά της Μόσχας στην κρίση με την Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες για 20 λεπτα για την πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία. Θελοντας να εξηγήσει τη στάση της Μόσχας ο Πούτιν έβγαλε ένα λευκό φύλλο χαρτιού και άρχισε να σχεδιάζει τον χάρτη της Αζοφικης θάλασσας και το στενό του Κερτς.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος ζωγράφισε την πορεία των ουκρανικών σκαφών. Η Ρωσία κατηγορεί τα ουκρανικά σκάφη ότι διείσδυσαν στα ρωσικά ύδατα. «Ο Πούτιν εξήγησε την έκδοχή του για το περιστατικό, για το οποίο χρειάστηκε περίπου δέκα λεπτά», δήλωσε ένας Γάλλος διπλωμάτης.

Ο Μακρόν τόνισε στη συνάντηση με τον Πούτιν ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει μια «φάση εκτόνωσης». Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται οι αναγκαίες χειρονομίες, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα