Καλιφόρνια: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες. 88 οι νεκροί και 196 οι αγνοούμενοι

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στην περιοχή της κωμόπολης Πάρανταϊς, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την καταστροφική πυρκαγιά Καμπ η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 88 ανθρώπων.

Μολονότι την Τετάρτη οι δηλωμένοι αγνοούμενοι ανέρχονταν σε 196, οι Αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν πλέον έχουν ερευνήσει κάθε πιθανό σημείο στην Πάρανταϊς και στα περίχωρά της όπου θα μπορούσα να βρεθούν ανθρώπινα λείψανα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο απολογισμός μπορεί να γίνει ακόμα πιο βαρύς το επόμενο διάστημα. Η Καμπ είναι ήδη η πλέον πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Έκαψε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στρέμματα γης και κατέστρεψε σχεδόν 14.000 σπίτια.

«Έχω μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης στις έρευνες που έγιναν και πιστεύω πως έχουμε κάνει τα δέοντα», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπουτ, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από την φωτιά, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τριάντα-πέντε νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί με βεβαιότητα, ενώ 47 έχουν αναγνωριστεί προκαταρκτικά.

Η κομητεία αντιμετωπίζει μία ακόμα κρίση το τελευταίο διήμερο, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε περιοχές που κάηκαν από την πυρκαγιά.

Η κακοκαιρία δυσχέρανε περαιτέρω την αναζήτηση θυμάτων, καθώς η λάσπη καθιστά πιο δύσκολη τον εντοπισμό λειψάνων, σύμφωνα με το skai.gr.

Μέρος της Πάρανταϊς αναμένεται να ανοίξει και πάλι για τους κατοίκους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα