ΠΓΔΜ: Σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ετοιμάζει το VMRO

ΠΓΔΜ: Σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ετοιμάζει το VMRO

Σειρά διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ σχεδιάζει στην ΠΓΔΜ η εθνικιστική αξιωματική αντιπολίτευση, το VMRO.

Η πρώτη κινητοποίηση είναι προγραμματισμένο να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης. Το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα έξω από τα γραφεία της παράταξης, στο κέντρο των Σκοπίων, και θα ακολουθήσει πορεία έως την έδρα της κυβέρνησης.

Αιχμή της αντικυβερνητικής καμπάνιας του VMRO είναι η πορεία της οικονομίας. «Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Ζάεφ η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα ενώ οι πολίτες είναι τυλιγμένοι στο σκοτάδι και στην φτώχεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε αδιευκρίνιστο αριθμό άλλων πόλεων της ΠΓΔΜ, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αν και δεν είναι σαφές πόσοι πολίτες θα συμμετάσχουν.

Η πρωτοβουλία του VMRO συμπίπτει με την επέτειο της σύλληψης δεκάδων βουλευτών και υποστηρικτών της παράταξης για την ανάμειξή τους στα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα την Βουλή της χώρας στις 27 Απριλίου του 2017.

Τότε οι εθνικιστές δράσεις είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν την εκλογή αλβανόφωνου Προέδρου της Βουλής και να εμποδίσουν την δρομολόγηση σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Ζάεφ

Οι διώξεις για την υπόθεση παραμένουν αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Μέλη της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τα κατηγορητήρια ως εργαλείο για άσκηση πιέσεων, ώστε να εξασφαλίσει τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που χρειάζεται για την συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα