Οι Σκοπιανοί ζητούν αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία

Οι Σκοπιανοί ζητούν αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία

Αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία που έχουν να κάνουν με την Ιστορία ζητούν οι Σκοπιανοί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ''Express'', η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Σκοπίων που έχει συσταθεί για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία των δύο χωρών έχει διακόψει τις εργασίες της λόγω των αξιώσεων που έχουν προβάλλει οι εκπρόσωποι της γειτονικής χώρας για συγκεκριμένες αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία.

Μάλιστα, αναφέρει πως η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι γείτονες, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση για απόσυρσή τους προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Επίσης, το εν λόγω δημοσίευμα συνοδεύεται με προπαγανδιστικό χάρτη των αρχών του 20ου αιώνα, που παρουσιάζει τις σκοπιανές αξιώσεις στην ελληνική Μακεδονία και αναφέρει ότι μέλος της ελληνικής επιτροπής απείλησε με παραίτηση εάν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι οι απαιτήσεις των γειτόνων, κάνοντας λόγια για «επιχειρούμενη παραποίηση» της ιστορίας.

Πηγή: enikos.gr/EXPRES.MK

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα