Οι μυστηριώδεις βάρκες με πτώματα που εμφανίζονται στις ακτές της Ιαπωνίας

To 2018 σχεδόν 100 σαπισμένες βάρκες έχουν ξεβραστεί στις ακτές της Ιαπωνίας. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται τα τελευταία χρόνια την συγκεκριμένη εποχή, αφού τα ρεύματα που υπάρχουν στην περιοχή το φθινόπωρο και τον χειμώνα, σπρώχνουν πολλές βάρκες από τα δυτικά προς το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας. Το 2016 οι βάρκες ήταν 66, ενώ το 2017 ο αριθμός έφτασε τις 44, όπως αναφέρει το VICE News.

Κάποιες φορές οι βάρκες είναι άδειες, κάποιες φορές μεταφέρουν πτώματα και κάποιες σκελετούς. Και πιστευεται πως οι βάρκες αυτές προέρχονται από την Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή του Τόκιο, 89 συνολικά βάρκες έχουν βρεθεί στην δυτική πλευρά της χώρας στην περιοχή Hokkaido, σημείο που κοιτάει προς την χερσόνησο της Κορέας.

Σε τουλάχιστόν πέντε από αυτές, βρέθηκαν συνολικά 12 σοροί. Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως κάποιες από αυτές μετέφεραν πρόσφυγες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κάνουν το παράτολμο αυτό ταξίδι λόγω των συνθηκών, πολιτικών και κοινωνικών, που επικρατούν στην Βόρεια Κορέα. Μια ακόμα θεωρία, όπως αναφέρει το VICE News, είναι πως οι βάρκες – «φαντάσματα» ήταν γεμάτες με ψαράδες. Οι ψαράδες της Βόρειας Κορέας υφίστανται ισχυρές κρατικές πιέσεις από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, για να αυξήσουν τον αριθμό των ψαριών, φέρνοντας πηγές πρωτεΐνης στην χώρα. Έτσι, ίσως αναγκάζονται να παίρνουν περισσότερα ρίσκα και να πλέουν όλο και περισσότερο στα ανοιχτά.

Η αύξηση της ετήσιας εισροής των βαρκών αυτών, έχουν ανησυχήσει τον κόσμο της Ιαπωνίας, ο οποίος ζητα από τις αρχές να εντείνουν τις περιπολίες στις ακτές. Και αν η πλειοψηφία των βαρκών είναι είτε άδειες, είτε γεμάτες πτώματα, υπήρξαν και μερικές που έφτασαν στις ακτές της Ιαπωνίας με ανθρώπους εν ζωή. Τον περασμένο χρόνο μάλιστα, μερικοί ψαράδες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην χώρα τους μαζί με τις σορούς του υπόλοιπου πληρώματος.

 

E-Daily.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα