Μέι: Κρίσιμες για το μέλλον της χώρας οι επόμενες επτά ημέρες

Μέι: Κρίσιμες για το μέλλον της χώρας οι επόμενες επτά ημέρες

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι πιθανή ανατροπή της θα κινδύνευε να καθυστερήσει το Brexit και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει τη συζήτηση αυτή να την αποπροσανατολίσει από μια κρίσιμη εβδομάδα διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε η Μέι σήμερα στο Sky News, οι επόμενες επτά ημέρες στη διαδικασία του διαζυγίου θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.

Στην ίδια συνέντευξη η Μέι δήλωσε ότι απ΄ό,τι γνωρίζει οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι δεν έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες επιστολές για τη διαδικασία πρότασης μομφής.

«Εξ όσων γνωρίζω, όχι, δεν έχουν», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το εάν ο πρόεδρος της επιτροπής 1922 Σερ Γκράχαμ Μπράντι έχει γίνει αποδέκτης 48 επιστολών.

Μιλώντας στο Sky News, η Μέι σχολίασε ότι η απομάκρυνσή της από το αξίωμά της «θα δημιουργήσει αβεβαιότητα», ενώ δεν θα αλλάξει τις αριθμητικές ισορροπίες στο κοινοβούλιο. Επίσης, υποστήριξε ότι η συζήτηση για το μέλλον δεν αφορά την ίδια, αλλά τους πολίτες.

Από την Τετάρτη που αποκάλυψε τη συμφωνία του διαζυγίου με την ΕΕ η Μέι δέχεται αλεπάλληλα πλήγματα με παραιτήσεις πολλών υπουργών της, μεταξύ τους και τον υπουργό για το Brexit, αλλά και ανταρσία από κάποιους βουλευτές του κόμματός της που επιδιώκουν την ανατροπή της.

Η Τερέζα Μέι απειλείται με την κατάθεση πρότασης μομφής από τους υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος: μπορεί να κατατεθεί εάν ζητηθεί από το 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις- δηλαδή από 48 βουλευτές. Προς το παρόν, τουλάχιστον 20 βουλευτές έχουν στείλει τις επιστολές τους με αυτόν τον σκοπό στον πρόεδρο της αποκαλούμενης Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπρέιντι. Πιθανόν όμως και άλλοι να το έχουν πράξει παρασκηνιακά.

Σύμφωνα με την Μέι οι διαπραγματευτικές ομάδες εργάζονται «τώρα που μιλάμε» και η ίδια πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα έχει συνομιλίες και με άλλους ηγέτες της ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το Brexit στις 25 Νοεμβρίου.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα