Μπλόκο στο ηλεκτρονικό τσιγάρο από τις ΗΠΑ

Oι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στην πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με στόχο να προφυλάξουν τους νέους, από τους πρώτους καταναλωτές αυτού του προϊόντος, ιδίως στην αρωματική μορφή του.

Η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει την απαγόρευση των πωλήσεων των αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων στο Διαδίκτυο. Αυτού του είδους τα τσιγάρα δεν θα είναι διαθέσιμα παρά μόνο στα καταστήματα.

Επιπλέον, η FDA αναμένεται να επιβάλει την απαγόρευση των πωλήσεων των τσιγάρων και πούρων με μενθόλη. Αυτές οι προτάσεις θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, έως τον Ιούνιο προτού εφαρμοστούν.

Ο αριθμός των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου στα αμερικανικά λύκεια αυξήθηκε κατά 78% το διάστημα 2017-2018, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα μιας εθνικής έρευνας για τους νέους και τον καπνό.

«Αυτοί οι αριθμοί σοκάρουν τη συνείδησή μου» δήλωσε ο Σκοτ Γκότλιεμπ, αξιωματούχος της FDA. «Αυτή η αύξηση (της κατανάλωσης) πρέπει να σταματήσει. Και η κατευθυντήρια γραμμή είναι η εξής: δεν θα αφήσω μια γενιά παιδιών να εθιστεί στη νικοτίνη μέσω της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από το 2016, η FDA έχει επιβάλει περιορισμούς στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων, για παράδειγμα, απαγορεύεται η πώληση για τους ανήλικες, ενώ έχει εντείνει τους ελέγχους.

Όμως, μπροστά στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των χρηστών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών, αποφάσισε να πάρει μέτρα κατά των αρωματικών τσιγάρων τέτοιου τύπου, που φαίνεται πως προσελκύουν τους νέους.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Washington Post, ο Σκοτ Γκότλιεμπ και ο υπουργός Υγείας Άλεξ Έιζαρ μίλησαν για μια «επιδημία».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα