Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Κραυγή αγωνίας από τους επώνυμους που έχασαν τα σπίτια τους

Σοκαριστικές στιγμές ζουν οι άνθρωποι στην Καλιφόρνια με ανθρώπους να φεύγουν από τα καμμένα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Μέσα στα θύματα είναι και πάρα πολλοί διάσημοι που ζούσαν στα πλούσια προάστια που πλέον έχουν γίνει   στάχτη.

Σοκαρισμένος μπροστά στο καμένο του αυτοκίνητο στέκεται στη selfie που ανέβασε στο Instagram ο διάσημος ηθοποιός Τζέραντ Μπάτλερ.

Ο ηθοποιός είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Καλιφόρνια. Πριν λίγες ώρες κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του στο Μαλιμπού, καθώς η φωτιά «ολοκλήρωσε» το εκεί καταστροφικό έργο της. Οπως δήλωσε σε ΜΜΕ, το μισό του σπίτι έχει καεί.

Στο Instagram έπλεξε το εγκώμιο των πυροσβεστών που με αυταπάρνηση δίνουν γενναία μάχη για να προστατεύσουν ζωές, φύση και περιουσίες. Αλλοι διάσημοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους είναι οι Lady Gaga, Jessica Simpson, Orlando Bloom και οι Kardashian.

Ανάμεσα στα θύματα και η Μάιλι Σάιρους, η οποία είδε την έπαυλη της να γίνεται στάχτη, αλλά ευτυχώς τον σύντροφό της και τα ζώα τους να σώζονται.

Αναμφίβολα είναι κάπως άβολο σε μια τέτοια καταστροφή να εστιάζει κανείς στους διάσημους που βίωσαν την απώλεια. Αλλά η απώλεια δεν έχει διαφορετικό πόνο για κάποιον με λεφτά. Κι αυτοί άφησαν αναμνήσεις στα σπίτια τους, είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. Πολύ περισσότερο όμως είναι οι δικές τους φωνές που μπορούν να αναδείξουν την υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών, αλλά και να παρακινήσουν κόσμο να βοηθήσει όσους έχασαν ανθρώπους και οικίες και δεν έχουν την ίδια οικονομική άνεση.

Η Μάιλι Σάιρους και ο Λίαμ Χέμσγουορθ ζούσαν στο Μαλιμπού, σε μια έπαυλη αξίας 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων και έκτασης 2 στρεμμάτων μαζί με τα κατοικίδια τους. Όταν ξέσπασε η φωτιά η Μάιλι δεν ήταν στο σπίτι. Ήταν μόνο ο Λίαμ. Εκείνος είναι που με τη βοήθεια και της πυροσβεστικής μάζεψε τα κατοικίδια και ό,τι άλλο προλάβαινε.

«Είμαι μία από τους τυχερούς. Τα ζώα μου και ο έρωτας της ζωής μου βγήκαν σώοι από το σπίτι κι αυτό είναι που μετράει αυτή τη στιγμή. Το σπίτι μου δεν υπάρχει πια. Αλλά υπάρχουν οι αναμνήσεις που μοιράστηκα με οικογένεια και φίλους. Είμαι ευγνώμων για όσα διασώθηκαν. Στέλνω την αγάπη και τις ευχαριστίες μου στους πυροσβέστες και στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες».

Το σπίτι της Camille Grammer Meyer – που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Οι πραγματικές νοικοκυρές του Μπέβερλι Χιλς» – στο Μαλιμπού καταστράφηκε το βράδυ του Σαββάτου από την σφοδρή πυρκαγιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ατζέντης της Howard Bragman. «Δυστυχώς το σπίτι μου δεν μπορούσε να σωθεί», γράφει η ίδια στο Instagram σε μια ανάρτηση που συνοδεύε η σοκαριστική φωτογραφία από το φλεγόμενο σπίτι της. «Οι θαρραλέοι πυροσβέστες ήταν σε θέση να διασώσουν τα αυτοκίνητά μου και προσωπικά αντικείμενα που ανακτήθηκαν από το σπίτι μου», συμπλήρωσε.

Ανάμεσα στους επωνύμους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είναι οι Lady Gaga, Τζέσικα Σίμπσον, Ορλάντο Μπλουμ, Ράιαν Γουίλσον, Κιμ Καρντάσιαν, Αλίσα Μιλάνο και η σχεδιάστρια μόδας, Ντόνα Κάραν

31 νεκροί από τις πυρκαγιές

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των πυρκαγιών που συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια αυξήθηκε την Κυριακή σε τουλάχιστον 31, μετά τον εντοπισμό άλλων έξι πτωμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτές θα είναι χωρίς αμφιβολία οι πιο φονικές φωτιές που έχουν πλήξει αυτή την Πολιτεία στην ιστορία.

Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε πτώματα βρέθηκαν μέσα σε καμένα σπίτια. Ο έκτος νεκρός βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στη βόρεια Καλιφόρνια, που πλήττεται από τη φωτιά που έχει βαπτιστεί Καμπ, σύμφωνα με τον Κόρι Χόνι, τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ.

Κατά τον σερίφη Χόνι, αγνοούνται ακόμη περίπου 228 άνθρωποι, ενώ έχουν εντοπιστεί σώοι 137. Μόνο η πυρκαγιά Καμπ, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, την Πέμπτη.

Στον νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βαπτίστηκε Γούλζι από τις αρχές και απειλεί την πλούσια κοινότητα Μάλιμπου, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι καταγγέλθηκαν λεηλασίες σε πυρόπληκτες περιοχές στη νότια Καλιφόρνια και ότι έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Οι θερμοί, ξηροί άνεμοι, που αναμένεται να συνεχιστούν έως τουλάχιστον την Τρίτη, ενίσχυσαν τις φλόγες και ώθησαν τις αρχές να πολλαπλασιάσουν τις εντολές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Έχουν περάσει πάνω από 210 ημέρες αφότου σημειώθηκε βροχόπτωση 2,5 εκατοστών στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν ήταν πολύ εύκολο να εξαπλωθούν στην ξηρή βλάστηση, εξήγησαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Πάνω από 250.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εστίες τους στο Σακραμέντο και στο Μάλιμπου.

 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Returned to my house in Malibu after evacuating. Heartbreaking time across California. Inspired as ever by the courage, spirit and sacrifice of firefighters. Thank you @LosAngelesFireDepartment. If you can, support these brave men and women at SupportLAFD.org. Link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gerard Butler (@gerardbutler) στις11 Νοέ, 2018 στις 10:36 πμ PST

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα