Λωρίδα της Γάζας: Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί σε έφοδο του ισραηλινού στρατού

Λωρίδα της Γάζας: Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί σε έφοδο του ισραηλινού στρατού

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε χθες βράδυ ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών την Κυριακή κατά τη διάρκεια επιχείρησης την οποία διεξήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Ηγετικό στέλεχος του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, είναι ανάμεσα στα θύματα, ανέφερε πηγή προσκείμενη σε νοσοκομείο στον παλαιστινιακό θύλακα. «Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης (του ισραηλινού στρατού) στη Λωρίδα της Γάζας, έλαβε χώρα ανταλλαγή πυρών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι το πολύνεκρο επεισόδιο ξέσπασε ανατολικά της Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του θύλακα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τον Άσραφ αλ Κούντρα, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι.Μετά το επεισόδιο αυτό, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, κάτι που συνήθως αποτελεί προειδοποίηση για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εκπρόσωπος της Χαμάς κατήγγειλε μια «άνανδρη» επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε την Κυριακή να τερματίσει πρόωρα την επίσκεψή του στο Παρίσι εξαιτίας αυτών των επεισοδίων. Μετά «τα συμβάντα στον νότο, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στο Παρίσι και να επιστρέψει απόψε στο Ισραήλ», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Ο συντηρητικός ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για την επέτειο των εκατό χρόνων από την κατάπαυση του πυρός που σηματοδότησε το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένας ισραηλινός στρατιωτικός σκοτώθηκε στην επιχείρηση

Ένας ισραηλινός στρατιωτικός σκοτώθηκε την Κυριακή στις ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα που ελέγχει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, γνωστοποίησε το ισραηλινό επιτελείο. Σε ανακοίνωση του επιτελείου διευκρινίζεται ότι «ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρά» στην επιχείρηση.

Το επεισόδιο απειλεί να οδηγήσει σε νέα αναζωπύρωση της έντασης, έπειτα από μια πρόσφατη συμφωνία που συνέβαλε να αποκατασταθεί, τουλάχιστον εν μέρει, η ηρεμία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα