Πα-τέρας ψυχραιμίας: Τραγουδά στην κόρη του ενώ γλιτώνουν από τις φλόγες στην Καλιφόρνια

Πα-τέρας ψυχραιμίας: Τραγουδά στην κόρη του ενώ γλιτώνουν από τις φλόγες στην Καλιφόρνια

Ένα συγκινητικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ανάμεσα μας, ζουν ήρωες που δεν φορούν απαραίτητα μπέρτα ή στολή. αλλά φροντίζουν να ξεπεράσουμε τους φόβους και την αγωνία μας.

Πρωταγωνιστής στο βίντεο είναι ένας πατέρας, ο οποίος οδηγεί -έχοντας στο πλευρό του την τρίχρονη κόρη του- κυριολεκτικά μέσα από τα εφιαλτικά πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Καλιφόρνια σε μια προσπάθεια να φτάσουν σε ένα ασφαλές σημείο.

Παρά τον πανικό που επικρατεί γύρω τους (σπίτια και δέντρα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στον δρόμο επικρατεί κομφούζιο) ο άνδρας δε χάνει λεπτό την ψυχραιμία του και αντίθετα φροντίζει να παρηγορήσει και να ηρεμήσει την κορούλα του.

Δείτε βίντεο με τη φωτιά σε απόσταση αναπνοής:



«Μάντεψε. Δεν θα πιάσουμε φωτιά εντάξει; Θα μείνουμε μακριά της. Θα είμαστε μια χαρά. Εντάξει; Τα πάμε μια χαρά» της λέει, ενώ κάποια στιγμή της τραγουδά για να την καθησυχάσει ότι όλα είναι καλά και σύντομα θα καταφέρουν να διαφύγουν.

Την ίδια ώρα η Καλιφόρνια εξακολουθεί να καίγεται καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες σπίτια και στρέμματα δασικής έκτασης. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν στα οχήματά τους στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τη μανία της πυρκαγιάς. Παράλληλα 35 άνθρωποι αγνοούνται.

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145χλμ βόρεια του Σακραμέντο.

Εντολή για την εθελούσια απομάκρυνση των κατοίκων από 75.000 σπίτια εκδόθηκε από τις αρχές υπό την απειλή της φωτιάς Γούλσεϊ, που έχει εξαπλωθεί σε περιοχές του Θάουζαντ Όουκς στην κομητεία Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Η πυρκαγιά Γούλσεϊ κατακαίει περιοχές και της κομητείας του Λος Άντζελες, όπου εκδόθηκαν επίσης εντολές εκκένωσης για την περιοχή νότια του αυτοκινητόδρομου 101, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Δείτα το βίντεο με τον πατέρα και την κόρη:

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα