Ένοπλοι άρπαξαν ογδόντα μαθητές από σχολείο στο Καμερούν

Τουλάχιστον 79 μαθητές ηλικίας από 10 έως 14 ετών και τρεις ενήλικοι, ανάμεσά τους ο διευθυντής, έπεσαν θύματα απαγωγής μέσα στο σχολείο τους, στο Καμερούν.

Η απαγωγή έγινε στη Μπαμέντα, σύμφωνα με το BBC, και είναι σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των απαχθέντων, με τη συμμετοχή και του στρατού.

Η απαγωγή έγινε σε περιοχή όπου αυτονομιστές μάχονται για να δημιουργήσουν ένα χωριστό κράτος.

Ο τοπικός κυβερνήτης επέρριψε στους αυτονομιστές την ευθύνη για την απαγωγή ενώ παραστρατιωτικοί, που διεκδικούν την ανεξαρτησία των δύο αγγλόφωνων περιοχών της χώρας, έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ του σχολείου.

Ωστόσο καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και πιστεύεται πως ανήκει στους απαγωγείς φαίνονται τα παιδιά- μόνο αγόρια- στριμωγμένα μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο. Ένας άνδρας που κρατάει την κάμερα τους ζητάει να πουν το όνομά τους και από πού είναι, αλλά και τη φράση «Με άρπαξαν από το σχολείο χθες βράδυ τα παιδιά της Amba και δεν ξέρω πού είμαι».

Η λέξη Amba προέρχεται από την ονομασία Ambazonia, το όνομα της νέας χώρας που θέλουν οι αυτονομιστές να φτιάξουν.

Ένας από τους μαθητές, που κρύφτηκε κάτω από ένα κρεβάτι κατάφερε να γλιτώσει, δήλωσε στο BBC πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. «Έναν φίλο μου… τον χτύπησαν πολύ. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν να κάνω ησυχία. Απειλούσαν να πυροβολήσουν κόσμο, περικύκλωσαν όλα τα αγόρια, άφησαν πίσω μόνο τα πολύ μικρά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα