Ζάεφ: Θα έχουμε περάσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση έως τα μέσα Ιανουαρίου

Ζάεφ: Θα έχουμε περάσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση έως τα μέσα Ιανουαρίου

Την εκτίμηση πως μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας του εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ , Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την ομιλία του σε συμπόσιο

Σύμφωνα με το Σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, ο Ζάεφ περιμένει ότι θα τηρηθούν όλες οι προθεσμίες για τη διαδικασία υιοθέτησης των συνταγματικών αλλαγών, που είναι απαραίτητες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

"Οι όροι για τα χρονοδιαγράμματα είναι προσδιορισμένοι με σαφήνεια και οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Εάν υιοθετήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και τις προωθήσουμε στη Βουλή, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε διάστημα 30 ημερών" υπογράμμισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια της Αναθεώρησης του Συντάγματος, όπου θα συμπεριληφθούν και ορισμένες από τις προτάσεις των οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υπερψήφισαν τις κυβερνητικές προτάσεις στις 19 Οκτωβρίου.

"Αν συμφωνήσουν θα συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα" υπογράμμισε ο Ζάεφ ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί και η άποψη της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα