Νεκρός με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι μετανάστης από την Ονδούρα

Νεκρός με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι μετανάστης από την Ονδούρα

Δεν έχει τέλος το δράμα του καραβανιού των μεταναστών από την Ονδούρα. Ενας από αυτούς έπεσε νεκρός την Κυριακή από πλαστική σφαίρα.

Ένας μετανάστης από την Ονδούρα υπέκυψε μετά τον τραυματισμό που υπέστη σε επεισόδιο ανάμεσα σε μέλη του δεύτερου «καραβανιού» από την κεντρική Αμερική που κατευθύνεται στις ΗΠΑ και αστυνομικούς κοντά στην Τεκούν Ουμάν, στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή το βράδυ.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Γουατεμάλας επιβεβαίωσε ότι ο μετανάστης, ένας 26χρονος άνδρας, υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι από πλαστική σφαίρα και υπέκυψε στο νοσοκομείο της Τεκούν Ουμάν όπου διακομίστηκε. Δεν έγινε σαφές εάν ο άνδρας τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με την αστυνομία της Γουατεμάλας στην Τεκούν Ουμάν, ή με τη μεξικανική αστυνομία, καθώς οι μετανάστες περνούσαν τη γέφυρα Ροδόλφο Ρόμπλες, που συνδέει τα δύο κράτη.

«Πολλοί άνθρωποι» χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες αφού τραυματίστηκαν από «διάφορα αντικείμενα και δακρυγόνα», ανέφερε μέσω Twitter η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού της Γουατεμάλας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 10 άνθρωποι, τόσο αστυνομικοί όσο και μετανάστες, τραυματίστηκαν.

Οι μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι από 1.500 ως 2.000, κατάφεραν να φθάσουν στα σύνορα με το Μεξικό, όπου ορισμένοι ζήτησαν να τους χορηγηθεί άσυλο, ενώ άλλοι ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με αστυνομικούς καθώς αξίωναν να τους αφήσουν να περάσουν.

Πρόκειται για το δεύτερο «καραβάνι» που έφθασε στο έδαφος του Μεξικού, αφότου αναχώρησε από την Ονδούρα τη 17η Οκτωβρίου. Το πρώτο αναχώρησε τη 13η Οκτωβρίου και τώρα κινείται κατά μήκος του Μεξικού, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να φτάσει στα σύνορα των ΗΠΑ και να ζητήσει άσυλο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα