Βόμβα από την Μέρκελ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια στο CDU

Βόμβα από την Μέρκελ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια στο CDU

Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ανακοίνωσε επίσημα στα όργανα του CDU η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές του κόμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών η Άνγκελα Μέρκελ πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τα ηνία του CDU έπειτα από 18 χρόνια.

Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο συνέδριο που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η ίδια είπε: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για επανεκλογή ως επικεφαλής του CDU».

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναμενόμενη αφού και χθες το κόμμα της έπαθε πανωλεθρία στις τοπικές εκλογές της Εσσης. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που το κόμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου παθαίνει μεγάλη ήττα σε τοπικές εκλογές.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα είχε τα μικρότερα ποσοστά του από το 1966 στο κρατίδιο της Έσσης.

Η απόφαση της Μέρκελ ενόψει του συνεδρίου του κόμματός της τον Δεκέμβριο αλλάζει ριζικά τόσο την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Γερμανία, όπου ο νέος μεγάλος συνασπισμός κλυδωνίζεται, ενώ προκαλεί ανησυχία και για τις εξελίξεις και τις ισορροπίες στην Ευρώπη. 

 Η Μέρκελ βρίσκεται στην ηγεσία του CDU από το 2000 και έχει εκλεγεί για τέταρτη φορά στην ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης. 
 
Η αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από την καγκελαρία, ωστόσο πολιτικά ερμηνεύεται ως το πρώτο βήμα για την μετά-Μέρκελ εποχή στη Γερμανία.
 
 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα