"Ζήτω η Ελλάδα" τα τελευταία λόγια του 35χρονου Έλληνα ομογενή

"Ζήτω η Ελλάδα" τα τελευταία λόγια του 35χρονου Έλληνα ομογενή

Τραγικό τέλος είχε το περιστατικό με την καταδίωξη Έλληνα που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, RENEA, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο, στο Βουλιαράτι της Αλβανίας, των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, την κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έβαλλε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA), ενώ φωτογραφίες δείχνουν ένα περιπολικό να είναι "γαζωμένο" από καλάσνικοφ. 

Ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει και σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr, βρήκε καταφύγιο στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε απο αστυνομικούς.

 «Οι δυνάμεις της RENEA τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο Κατσίφας δεν απάντησε στις πολλές εκκλήσεις της αστυνομίας«, αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας ομογενής «άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών«. Οι άνδρες της RENEA απάντησαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στα πυρά. Η «απάντηση» ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι και άλλη μια στο θώρακα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταφέρουν και τα τελευταία λόγια του 35χρονου. Και αυτά φέρονται να ήταν «Ζήτω η Ελλάδα».

 Τα αλβανικά ΜΜΕ τον ονομάζουν ως Κωσνταντίνο Κατσιφά ο οποίος ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα. 

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναφέρει πως κατάγεται από τα Γιάννενα. Σύμφωνα με το αλβανικό site syri.net, ο 35χρονος Έλληνας ομογενής είχε γεννηθεί στο Βουλιαράτι αλλά έμενε στην Αθήνα. Βρισκόταν στην Αλβανία την τελευταία εβδομάδα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ τον αποκαλούν ακραίο εξτρεμιστή «που σχεδίαζε την επίθεση κατά της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου». Σύμφωνα μάλιστα με το syri.net, ήταν «γνωστός ως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής».

Επικαλούνται μάλιστα post που είχε κάνει στη σελίδα του στο Facebook ο Έλληνας ομογενής στις 23 Οκτωβρίου. Σε αυτό ανέφερε ότι «η σκληροπυρηνική νεολαία της Βορείου Ηπείρου δεν θα μείνει θεατής» και καλούσε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, την 28η Οκτωβρίου «να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ΕΛΛΑΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ«. 

Σε άλλο post, λίγες μέρες νωρίτερα, χαρακτήρισε υποχρέωση όλων, την 28η Οκτωβρίου, «να τιμήσουμε τους προγόνους μας στο μνημείο πεσόντων στους Βουλιαράτες», συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φράση του Ιωάννη Μεταξά.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα